Usein kysyttyä

Yleistä

Jos tuote tai pakkaus on virheellinen, paras tapa lähestyä meitä on palautelomake www.orkla.fi/kuluttajapalvelu. Lomakkeella voit lähettää kuvan tuotteessa tai pakkauksesta ja saatamme pyytää lähettämään tuotteen tai pakkauksen meille jatkotutkimuksia varten. Tämän vuoksi on tärkeää säästää tuote vähintään kahden viikon ajan (pois lukien helposti pilaantuvat tuotteet).

Parasta ennen -päiväys kertoo, että vähintään tähän päivään asti tuote säilyttää oikein säilytettynä tyypilliset ominaisuutensa. Tuotetta saa pitää myynnissä ja käyttää päiväyksen jälkeen. Tuotteen käyttökelpoisuuden voi arvioida aistinvaraisesti. Viimeinen käyttöpäivä tulee merkitä vain mikrobiologisesti helposti pilaantuviin elintarvikkeisiin. Tuotetta ei saa myydä eikä käyttää mainitun viimeisen käyttöpäivän jälkeen.

Perunalastujen rapeus, maku ja pitkä säilyvyys varmistetaan ilmatiiviillä pakkauksella ja laadukkaalla pakkausmateriaalilla. Kun pussi avataan, sipsit pääsevät kosketuksiin ilman kanssa. Sipsit on tarkoitettu nautittavaksi heti avaamisen jälkeen, jolloin ne ovat parhaimmillaan.

Sipsipussien täytyy sisältää jonkin verran ilmaa, jotta perunalastut säilyvät ehjinä, kun ne kuljetetaan Ahvenanmaalta eri puolille Suomea. Ilman tehtävänä on siis suojata perunalastuja pussissa.

Taffel on tarkoittanut vanhahtavassa skandinaavisessa kielessä katettua juhlapöytää. Jokseenkin lähellä on myös saksankielinen perunaa tarkoittava sana ‘kartoffel’.
Taffel-tuotemerkin oikeudet on aikanaan ostettu käytettäväksi Suomeen De Danska Spritfabriker -nimiseltä yritykseltä. Tanskassa matkailevat saattavat huomata, että myös Tanskassa näkee Taffel-tuotemerkin käytössä.

Pakkausten lajittelu

Taffelin sipsipussit ovat muovia, ja niissä on myös tyypillisesti ohut metallikalvo, joka tarvitaan tuotteen suojaamisesta esimerkiksi valolta ja ilmalta. Nämä tyhjät pussit voi laittaa joko muovipakkausjätteiden keräykseen tai lajitella energiajakeeseen, ellei muovipakkausjätteiden keräystä ole saatavilla.

Kartanon tuoteperheen perunalastupussit sen sijaan on valmistettu valkaisemattomasta paperista ja ne voi lajitella kartonkikeräykseen.

Katso kaikki lajitteluohjeet täältä.

Ruokavaliot

Voit hakea ruokavalioosi sopivaa tuotetta tuotehaussa tietyn allergeenin tai tuotteen ominaisuuden perusteella. Tuotehaku löytyy täältä.

Vastuullisuus

Teemme Taffelilla paljon vastuullisuuden nimissä. Tsekkaa lisätietoa ja esimerkkejä Vastuullisuus-sivuiltamme.

Tietoa aiheesta löytyy Orkla Suomen nettisivuilta.