Usein kysyttyä

Rouskuttaako mielessäsi herkullinen kysymys, johon tarvitsisit vastausta?

Ei hätää! Täällä voit tutustua meiltä usein kysyttyihin kysymyksiin.

Yleistä

Jos tuote tai pakkaus on virheellinen, paras tapa lähestyä meitä on palautelomake www.orkla.fi/kuluttajapalvelu. Lomakkeella voit lähettää kuvan tuotteesta tai pakkauksesta ja saatamme pyytää myös lähettämään tuotteen tai pakkauksen meille jatkotutkimuksia varten. Tämän vuoksi on tärkeää säästää tuote vähintään kahden viikon ajan (pois lukien helposti pilaantuvat tuotteet).

Tänä vuonna Taffel-tontut eivät tee Taffel Yllärikalenteria. Jouluksi voit kuitenkin hankkia rapeimmat fanituotteet The Original Taffel Fanipuodista 🤩👉 www.taffelpuoti.fi

Parasta ennen -päiväys kertoo, että vähintään tähän päivään asti tuote säilyttää oikein säilytettynä tyypilliset ominaisuutensa. Tuotetta saa pitää myynnissä ja käyttää päiväyksen jälkeen. Tuotteen käyttökelpoisuuden voi arvioida aistinvaraisesti. Taffel-tuotteista löydät 'Parasta ennen' -merkinnän.

 

Viimeinen käyttöpäivä taas tulee merkitä vain mikrobiologisesti helposti pilaantuviin elintarvikkeisiin.  Tuotetta ei saa myydä eikä käyttää mainitun viimeisen käyttöpäivän jälkeen.

Perunalastujen ja muiden sipsien rapeus, maku ja pitkä säilyvyys varmistetaan ilmatiiviillä pakkauksella ja laadukkaalla pakkausmateriaalilla. Kun sipsipussi avataan, sipsit pääsevät kosketuksiin ilman kanssa. Sipsit on tarkoitettu nautittavaksi heti avaamisen jälkeen, jolloin ne ovat parhaimmillaan.

Liian lähellä maanpintaa kasvava ja valolle altistuva peruna voi muuttua osittain vihertäväksi ja voi sisältää glykoalkaloideja, esimerkiksi solaniinia, jota on suhteellisen paljon myös varhaisperunoissa. Noudatamme Ruokaviraston (www.ruokavirasto.fi, entinen Evira) suosituksia, joiden mukaan elintarviketeollisuuden käyttämä raakaperuna saa sisältää glykoalkaloideja korkeintaan 200 mg/kg. Varmistamme säännöllisesti, että raja ei ylity.

 

Tarkasta laadunvalvonnastamme huolimatta näitä osittain vihreitä perunalastuja pääsee joskus pakkauksiin ja isossa perunalastupussissa voi olla 1-2 tällaista lastua. Tämä määrä kuuluu vielä normaalin vaihtelun piiriin.

Sipsipussien täytyy sisältää jonkin verran ilmaa, jotta perunalastut ja muut sipsit säilyvät ehjinä, kun ne kuljetetaan Ahvenanmaalta eri puolille Suomea. Ilman tehtävänä on siis suojata perunalastuja pussissa.

Taffel on tarkoittanut vanhahtavassa skandinaavisessa kielessä katettua juhlapöytää. Jokseenkin lähellä on myös saksankielinen perunaa tarkoittava sana ‘kartoffel’.

Taffel-tuotemerkin oikeudet on aikanaan ostettu käytettäväksi Suomeen De Danska Spritfabrikker -nimiseltä yritykseltä. Tanskassa matkailevat saattavat huomata, että myös Tanskassa näkee Taffel-tuotemerkin käytössä. Nämä Taffelit ovat kuitenkin eri yrityksen tuotteita. 

Taffel-perunalastuihin käytettävä peruna tulee ensisijaisesti Ahvenanmaalta ja muualta Suomesta. Uuden kotimaisen perunasadon kypsymistä odotellessa saatamme tarvittaessa käyttää myös ulkomaista perunaa, mutta hankimme perunat siinä tapauksessa mahdollisimman läheltä. Taffel Kartanon -perunalastut tehdään aina pelkästään kotimaisesta perunasta.

Jokaisen maan Orkla-yritykset vastaavat kyseisen maan tuotevalikoimasta ja tuotteiden markkinoinnista. Tuotevalikoima eri maissa eroaa toisistaan esimerkiksi erilaisen kuluttajakunnan ja erilaisten makutottumusten vuoksi.

Tarkan tiedon kunkin tuotteen valmistukseen käytetyistä öljyistä näkee tuotteen pakkauksesta. Ajankohtaista lisätietoa löydät myös tästä artikkelista.

Pakkausten lajittelu

Taffelin sipsipussit ovat muovia, ja niissä on myös tyypillisesti ohut metallikalvo, joka tarvitaan tuotteen suojaamisesta esimerkiksi valolta ja ilmalta. Nämä tyhjät pussit voi laittaa joko muovipakkausjätteiden keräykseen tai lajitella energiajakeeseen, ellei muovipakkausjätteiden keräystä ole saatavilla.

Kartanon tuoteperheen perunalastupussit sen sijaan on valmistettu valkaisemattomasta paperista ja ne voi lajitella kartonkikeräykseen.

Katso kaikki lajitteluohjeet täältä.

Ruokavaliot

Voit hakea ruokavalioosi sopivaa tuotetta tuotehaussa tietyn allergeenin tai tuotteen ominaisuuden perusteella. Taffel-sipsit ja muut tuotteet löydät täältä.

Tuotteessa olevat ainesosat löytyvät aina pakkauksesta ja ne on ilmoitettu lain edellyttämällä tavalla. Voimassa olevan pakkausmerkintälainsäädännön mukaan mausteet, joita on tuotteessa alle 2 %, voidaan ilmoittaa etiketissä ryhmänimellä "mausteet". Poikkeuksena tästä ovat kuitenkin lainsäädännön määrittelemät selkeimmät allergeenit, jotka on aina ilmoitettava pakkauksessa. Mausteista näitä ovat selleri ja sinapinsiemen. Jos tarvitset tarkemman tiedon tietystä mausteesta, otathan yhteyttä kuluttajapalveluumme. 

Vegaanisiksi merkityissä tuotteissamme ei ole ainesosissa maitotuotteita tai mitään eläinperäistä. Tuote voidaan kuitenkin valmistaa samalla, pestävällä valmistuslinjalla, jossa valmistetaan esimerkiksi juustojauhetta ja kirnupiimäjauhetta sisältäviä muita tuotteitamme. Kaikissa pakkausmerkinnöissämme noudatamme voimassa olevaa lainsäädäntöä. Tuote on vegaaniruokavalioon soveltuva, kun se ei sisällä eläinkunnasta peräisin olevia raaka-aineita eli ainesosia, lisäaineita, kantaja-aineita, aromeja, entsyymejä tai prosessin apuaineita. 

Taffel Fanipuoti

Taffelin vaatteita ja fanituotteita voit ostaa Fanipuodista osoitteesta taffelpuoti.fi.

Joitain eriä fanituotteita saatat löytää myös Taffel Tehtaanmyymälästä.

Muun muassa Taffel t-paitoja, Taffel sukkia, kalastajahattuja, kengännauhoja ja jopa Taffelin aurinkotuoleja. Kuoseina vaatteissa ja aurinkotuolissa ovat kaikille tutut sipsilastut sekä sipsi- ja juustoukko hahmot! Katso viimeisin tuotevalikoima täältä

Taffelpuodin hatut, kengännauhat ja kansituolit valmistetaan Puolassa, sukat Latviassa ja vyölaukut Bulgariassa. T-paidat valmistetaan Bangladeshissa, ja niillä on Better Cotton, OEKO-TEX Standard 100 ja BSCI-sertifikaatit. Paitojen painatukset tehdään joko Puolassa tai Suomessa.

Vastuullisuus on meille tärkeää paitsi omassa tuotannossa, myös tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden valinnassa.

Kaikki Fanipuotimme tuotteet ja asusteet ovat tarkkaan valittuja sekä suunniteltuja, ja niitä on valmistettu rajallinen määrä.

 

Valtaosan Fanipuodin tuotteista meille toimittaa kotimainen Q-Vio, joka pyrkii lähtökohtaisesti käyttämään Euroopassa valmistettuja ja OEKO-TEX Standard 100 -sertifioituja kankaita. Q-Vio toimii suoraan yhteistyössä tehtaiden kanssa, kaikki yrityksen käyttämät tehtaat auditoidaan henkilökohtaisesti ja suurimmilla tehtailla pyritään vierailemaan säännöllisesti.

Taffelin t-paidoilla on lisäksi Better Cotton, OEKO-TEX Standard 100 ja BSCI-sertifikaatit.

Vastuullisuus

Teemme Taffelilla paljon vastuullisuuden nimissä. Tsekkaa lisätietoa ja esimerkkejä Vastuullisuus-sivuiltamme.

Tietoa aiheesta löytyy Orkla Suomen nettisivuilta.

etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

Ota yhteyttä kuluttajapalveluumme oheisen linkin kautta!

Juustoukko