Usein kysyttyä

Rouskuttaako mielessäsi herkullinen kysymys, johon tarvitsisit vastausta?

Ei hätää! Täällä voit tutustua meiltä usein kysyttyihin kysymyksiin.

Yleistä

Jos tuote tai pakkaus on virheellinen, paras tapa lähestyä meitä on palautelomake www.orkla.fi/kuluttajapalvelu. Lomakkeella voit lähettää kuvan tuotteesta tai pakkauksesta ja saatamme pyytää myös lähettämään tuotteen tai pakkauksen meille jatkotutkimuksia varten. Tämän vuoksi on tärkeää säästää tuote vähintään kahden viikon ajan (pois lukien helposti pilaantuvat tuotteet).

Parasta ennen -päiväys kertoo, että vähintään tähän päivään asti tuote säilyttää oikein säilytettynä tyypilliset ominaisuutensa. Tuotetta saa pitää myynnissä ja käyttää päiväyksen jälkeen. Tuotteen käyttökelpoisuuden voi arvioida aistinvaraisesti. Viimeinen käyttöpäivä tulee merkitä vain mikrobiologisesti helposti pilaantuviin elintarvikkeisiin. Tuotetta ei saa myydä eikä käyttää mainitun viimeisen käyttöpäivän jälkeen.

Perunalastujen rapeus, maku ja pitkä säilyvyys varmistetaan ilmatiiviillä pakkauksella ja laadukkaalla pakkausmateriaalilla. Kun pussi avataan, sipsit pääsevät kosketuksiin ilman kanssa. Sipsit on tarkoitettu nautittavaksi heti avaamisen jälkeen, jolloin ne ovat parhaimmillaan.

Sipsipussien täytyy sisältää jonkin verran ilmaa, jotta perunalastut säilyvät ehjinä, kun ne kuljetetaan Ahvenanmaalta eri puolille Suomea. Ilman tehtävänä on siis suojata perunalastuja pussissa.

Taffel on tarkoittanut vanhahtavassa skandinaavisessa kielessä katettua juhlapöytää. Jokseenkin lähellä on myös saksankielinen perunaa tarkoittava sana ‘kartoffel’.


Taffel-tuotemerkin oikeudet on aikanaan ostettu käytettäväksi Suomeen De Danska Spritfabriker -nimiseltä yritykseltä. Tanskassa matkailevat saattavat huomata, että myös Tanskassa näkee Taffel-tuotemerkin käytössä.

Pakkausten lajittelu

Taffelin sipsipussit ovat muovia, ja niissä on myös tyypillisesti ohut metallikalvo, joka tarvitaan tuotteen suojaamisesta esimerkiksi valolta ja ilmalta. Nämä tyhjät pussit voi laittaa joko muovipakkausjätteiden keräykseen tai lajitella energiajakeeseen, ellei muovipakkausjätteiden keräystä ole saatavilla.

 

Kartanon tuoteperheen perunalastupussit sen sijaan on valmistettu valkaisemattomasta paperista ja ne voi lajitella kartonkikeräykseen.

Katso kaikki lajitteluohjeet täältä.

Ruokavaliot

Voit hakea ruokavalioosi sopivaa tuotetta tuotehaussa tietyn allergeenin tai tuotteen ominaisuuden perusteella. Tuotehaku löytyy täältä.

Taffel Fanipuoti

Taffelin vaatteita ja fanituotteita voit ostaa Fanipuodista osoitteesta taffelpuoti.fi 

Muun muassa Taffel t-paitoja, Taffel sukkia, kalastajahattuja, kengännauhoja ja jopa Taffelin aurinkotuoleja. Kuoseina vaatteissa ja aurinkotuolissa ovat kaikille tutut sipsilastut sekä sipsi- ja juustoukko hahmot!

Taffelpuodin hatut, kengännauhat ja kansituolit valmistetaan Puolassa, sukat Latviassa ja vyölaukut Bulgariassa. T-paidat valmistetaan Bangladeshissa, ja niillä on Better Cotton, OEKO-TEX Standard 100 ja BSCI-sertifikaatit. Paitojen painatukset tehdään joko Puolassa tai Suomessa.

Vastuullisuus on meille tärkeää paitsi omassa tuotannossa, myös tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden valinnassa.

Kaikki Fanipuotimme tuotteet ja asusteet ovat tarkkaan valittuja sekä suunniteltuja, ja niitä on valmistettu rajallinen määrä.

 

Valtaosan Fanipuodin tuotteista meille toimittaa kotimainen Q-Vio, joka pyrkii lähtökohtaisesti käyttämään Euroopassa valmistettuja ja OEKO-TEX Standard 100 -sertifioituja kankaita. Q-Vio toimii suoraan yhteistyössä tehtaiden kanssa, kaikki yrityksen käyttämät tehtaat auditoidaan henkilökohtaisesti ja suurimmilla tehtailla pyritään vierailemaan säännöllisesti.

Taffelin t-paidoilla on lisäksi Better Cotton, OEKO-TEX Standard 100 ja BSCI-sertifikaatit.

Vastuullisuus

Teemme Taffelilla paljon vastuullisuuden nimissä. Tsekkaa lisätietoa ja esimerkkejä Vastuullisuus-sivuiltamme.

Tietoa aiheesta löytyy Orkla Suomen nettisivuilta.

etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

Ota yhteyttä kuluttajapalveluumme oheisen linkin kautta!