Kotimaisuus

Suomessa valmistettuja sipsejä

Hip hip, hurraa! Eläköön suomalainen työ ja suomalainen peruna.

Olemme erittäin ylpeitä siitä, että Taffel- ja Kartanon-perunalastuille on myönnetty Avainlippu-merkki keväällä 2020. Avainlipulla merkityt tuotteet tunnistat Taffel- ja Kartanon-perunalastupusseihin lisättävästä Avainlippu-merkistä. Ensimmäiset avainlipulla merkityt perunalastupussit lipuivat kauppojen hyllyille jo syksyn 2020 aikana.

Avainlippu on myönnetty kaikille Suomessa valmistettaville Taffel- ja Kartanon-perunalastuille. Taffel Latvian valmistavat ja Baltiassa myytävät Taffel-tuotteet, eivät ole Avainlippu-merkittyjä.

Avainlippu-merkki on Suomalaisen Työn Liitto ry:n myöntämä yhteisömerkki, joka kertoo suomalaisesta työstä ja auttaa valitsemaan suomalaisen vaihtoehdon. Merkki kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa.

Suurin osa Taffel-perunalastuista valmistetaan omalla tehtaallamme Ahvenanmaalla, Haraldsbyn kunnassa. Perunan viljelemisessä Ahvenanmaalla on pitkät perinteet, ja perunat kasvatetaan tänäkin päivänä perinteitä kunnioittaen. Haraldsbyn tehtaamme aloitti toimintansa jo vuonna 1969, ja ensimmäiset perunalastut tulivat markkinoille vuonna 1970.⁣

Tutustu lisää vastuullisuustekoihimme

Paikallinen kiertotalous

Taffelin tehtaalla pyörii paikallinen kiertotalous, jonka tarkoituksena on muun muassa saada jätteen määrä minimiin. Tutustu tehtaan ekotekoihin Godbyssä tarkemmin täällä!

Rakkaudella ja ammattitaidolla

Yksi syy siihen, miksi Taffel-perunalastut ovat niin herkullisia kuin ne ovat, on jo vuosia kestänyt läheinen yhteistyö paikallisten perunanviljelijöiden kanssa.

Kierrätä hyvää

Laita snacksit jakoon ja loput lajitteluun! Tärkein ekoteko on varmistaa, että tyhjät pussit ja pakkaukset eivät päädy luontoon, vaan roskikseen.