Grillilohi maustevoilla

Grillilohi dippimaustevoilla

Annokset: 4
Kata pöytä kesän mauilla. Suussa sulava grillilohi tarjoillaan Creamy Pepper -dipillä maustettujen hölskypottujen kanssa. Raikas Chili & Mango -dipistä valmistettu maustevoi viimeistelee kokonaisuuden ja saa kesävieraat haluamaan lisää. 
Passiivinen aika: 30 minutes
Aktiivinen aika: 15 minutes

Ainesosat

  • 600 g kirjo- tai merilohta
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 1/2 tl suolaa 
  • 1/2 tl mustapippuria

Hölskypotut

Maustevoi

Ohjeet

  • Valmista ensin maustevoi. Sekoita dippimauste ja pehmeä voi keskenään. Kääri voi leivinpaperin sisään ja siirrä pakastimeen.
  • Keitä pestyt perunat miedosti suolatussa vedessä kypsiksi ja valuta. Sekoita dippi ranskankerman joukkoon ja lisää kattilaan perunoiden päälle. Hienonna tilli ja lisää kattilaan. Laita kansi päälle ja hölskyttele voimakkaasti.
  • Kuivaa lohen pinta talouspaperilla. Leikkaa annospaloiksi. Hiero pintaa öljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Paista lohi ensin nahkapuoli alaspäin 2–3 min ja käännä. Tarkista kypsyys.
  • Viipaloi maustevoi.
  • Tarjoa grillattu lohi maustevoin ja hölskypottujen kanssa.

Vinkit

Dipeistä syntyy helposti herkullisia maustevoita. Kokeile erilaisia dipeistä valmistettuja maustevoita kesän grillattavien kylkeen!