Tiedote

TAFFEL VAIHTAA PALMUÖLJYN TAKAISIN AURINGONKUKKAÖLJYYN

Voimme iloksemme ilmoittaa, että emme tuotannossamme käytä sertifioitua palmuöljyä enää tammikuun 2023 jälkeen. Palaamme perunalastuissa tuttuun auringonkukkaöljyn ja rapsiöljyn sekoitukseen ja näillä valmistetut tuotteet ilmestyvät myymälöihin helmikuusta alkaen, hiukan riippuen tuotteen kierrosta. Tavoitteenamme on, että emme palaisi palmuöljyyn tuotteistossamme.

Ukrainan sota jatkuu inhimillisenä ja humanitäärisenä katastrofina ja erityisesti auringonkukkaöljyn tuleva, pitkäaikainen saatavuus oli vielä vuoden 2022 loppupuolella epävarmaa. Aloitimme siksi pakkausten liukuvan päivittämisen kasviöljytietojen osalta ja näitä uusilla merkinnöillä olevia pakkauksia alkaa pikkuhiljaa ilmestyä kauppoihin.

Uusituissa pakkauksissa listaamme kolme kasviöljyä (auringonkukka, palmu ja rapsi), vaikka käytössä olisikin vain auringonkukka-rapsiöljysekoitus. Snackstuotteissamme paras tapa tarkistaa tuotteessa käytetty öljy on tarkistamalla pakkauksessa oleva Parasta ennen -päiväyksen yhteydessä oleva leima.

Näiden tuotteiden ravintoarvotiedotkin ovat laadittu palmuöljyn mukaan, vaikka tuote onkin valmistettu auringonkukka- ja rapsiöljyllä. Tämä valitettavasti nostaa tuotteen tyydyttyneiden rasva-arvojen laskennallista tasoa auringonkukkaöljyä sisältäviin tuotteisiin verrattuna, vaikka taso tosiasiassa onkin alhaisempi.

Aloitamme palmuöljymerkinnän poistamisen tuotetiedoistamme ja pakkauksistamme kevään 2023 aikana.

Vastaamme mielellämme kysymyksiinne!

Kuluttajakyselyt: Orkla Suomen kuluttajapalvelu

Mediakyselyt: Viestintäjohtaja Nina Olin, nina.olin@orkla.fi

Taffel Original bag -pussit

rouskuvat taffelit

Tutustu laajaan Taffel-tuotevalikoimaan ja löydä oma suosikkisi kymmenien erilaisten rapeiden snacksien joukosta.