Tiedote

TAFFEL KÄYTTÄÄ TUOTTEISSAAN AINOASTAAN AURINGONKUKKA- JA RAPSIÖLJYN SEKOITUSTA

Taffel perunalastujen tuotannossa käytetään ainoastaan auringonkukka- ja rapsiöljyn sekoitusta, vaikka tuotepakkauksissa voi edelleen ilmetä maininta ”raaka-aineena käytettävä kasviöljy vaihtelee saatavuuden mukaan” tai listaus kolmesta kasviöljystä (auringonkukka, palmu ja rapsi). Emme ole käyttänyt tuotannossamme sertifioitua palmuöljyä enää tammikuun 2023 jälkeen. Tavoitteenamme on, että emme palaisi palmuöljyyn tuotteistossamme.

Ukrainan sota jatkuu inhimillisenä ja humanitäärisenä katastrofina ja erityisesti auringonkukkaöljyn tuleva, pitkäaikainen saatavuus oli vielä vuoden 2022 loppupuolella epävarmaa. Aloitimme siksi pakkausten liukuvan päivittämisen kasviöljytietojen osalta. Uusituissa pakkauksissa listaamme kolme kasviöljyä (auringonkukka, palmu ja rapsi), vaikka käytössä olisikin vain auringonkukka-rapsiöljysekoitus. Snackstuotteissamme paras tapa tarkistaa tuotteessa käytetty öljy on tarkistamalla pakkauksessa oleva Parasta ennen -päiväyksen yhteydessä oleva leima. Kirjainyhdistelmä SR tarkoittaa auringonkukka-rapsiöljyseosta. Vaikka emme enää käytä tuotteissamme palmuöljyä, haluamme toimia vastuullisesti käyttämällä loppuun jo tilatut pakkausmateriaalit ennen kuin siirrymme uusiin päivitettyihin pakkausmateriaaleihin.

Taffel kasviöljyt


Näiden tuotteiden ravintoarvotiedotkin ovat laadittu palmuöljyn mukaan, vaikka tuote onkin valmistettu auringonkukka- ja rapsiöljyllä. Tämä valitettavasti nostaa tuotteen tyydyttyneiden rasva-arvojen laskennallista tasoa auringonkukkaöljyä sisältäviin tuotteisiin verrattuna, vaikka taso tosiasiassa onkin alhaisempi.

Olemme aloittaneet palmuöljymerkinnän poistamisen tuotetiedoistamme ja pakkauksistamme kevään 2023 aikana.

Vastaamme mielellämme kysymyksiinne!

Kuluttajakyselyt: Orkla Suomen kuluttajapalvelu

Mediakyselyt: Viestintäjohtaja Nina Olin, nina.olin@orkla.fi

Taffel Original bag -pussit

rouskuvat taffelit

Tutustu laajaan Taffel-tuotevalikoimaan ja löydä oma suosikkisi kymmenien erilaisten rapeiden snacksien joukosta.