Harjaa perunat puhtaiksi. Keitä perunat kannen alla kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, keittoaika on perunoiden koosta riippuen 15-20 minuuttia. Valuta perunat ja anna jäähtyä. Leikkaa perunat puoliksi tai isommat neljään osaan.
Keitä kananmunat. Lisää kananmunat kiehuvaan veteen ja keitä 6 minuuttia. Kaada vesi pois ja jäähdytä kananmunat kylmässä vedessä. Kuori jäähtyneet kananmunat ja halkaise ne.
Leikkaa retiiseistä varret pois. Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi.
Hienonna nippusipulit. Säästä toisen sipulin varsi kastiketta varten.
Kokoa salaatti tarjoiluvadille. Revi jääsalaatti vadin pohjalle. Asettele perunat, retiisit ja sipulit salaatin päälle. Revi lämminsavulohi sormin palasiksi ja asettele vadille. Murskaa perunalastut käsin ja ripottele salaatin päälle.
Valmista kermaviilikastike. Sekoita kermaviilin joukkoon sipulin varsi, Dijon-sinappi, sitruunan mehu, suola ja mustapippuri. Tarjoile kastike savukalasalaatin kanssa.